Vrijwilliger worden?

Wil je helpen tijdens de Blue Bricks Triathlon Alphen? We geven graag een indruk van het evenement en wat je als vrijwilliger kunt betekenen.

Opbouw

Zaterdag 23 september 2023

De zaterdag voor de wedstrijd staat volledig in het teken van de opbouw van het parcours. Het terrein van dagcamping ‘de Bijlen’ wordt omgetoverd tot het hart van het evenement. Zwem-, fiets- en loopparcours worden voorbereid op de dag van morgen.

Hekwerken worden geplaatst. Fietsenrekken, tenten, tafels, banken en marktkramen worden in elkaar gezet. Bewegwijzering wordt aangebracht. Stroomkabels gelegd. En dan vergeten we vast het nodige te noemen…

Maar nadat de banners van onze sponsoren zijn opgehangen en de vlaggen en finishboog rechtop staan, zitten de voorbereidingen erop.

Ben je enthousiast en weet je van aanpakken? Ben je de hele dag, een halve – of een paar uurtjes beschikbaar? Meld je dan aan als vrijwilliger!

De wedstrijd

Zondag 24 september 2023

Nog voordat de atleten arriveren, is er werk aan de winkel. De route wordt gecontroleerd. De laatste administratie wordt gedaan. En dan is het zover. Alle hens aan dek. Parkeerwachten wijzen atleten en publiek de weg. De organisatie verzorgt de registratie van atleten.

In de wisselzone helpen vrijwilligers bij het in- en uitchecken. Ze beantwoorden eventuele vragen van atleten en zorgen dat atleten hun spullen op de juiste plek zetten. Ook zien vrijwilligers er op toe, dat de wisselzone alleen toegankelijk is voor deelnemers.

Het grootste deel van de vrijwilligers is te vinden op het fiets- en loopparcours.

Verkeersregelaars zorgen dat al het verkeer op tijd wordt tegengehouden en dat het parcours veilig is. Stewards wijzen atleten de weg en waarschuwen bij eventuele gevaarlijke bochten of obstakels. Motorrijders zorgen dat de atleet in 1e positie vrijbaan heeft of ze zijn chauffeur voor officials en fotograaf.

Bij de drinkposten worden sportdrank en water aangeboden. 

Als de eerste atleet over de streep komt, begint ook daar de drukte. Atleten worden opgevangen. Eventuele vragen beantwoord. Een aandenken, drinken en fruit worden uitgereikt.

En zoals dat gaat bij ieder evenement. Als er tijdens Triathlon Alphen zaken zijn, die directe aandacht vragen, dan staan er vrijwilligers paraat voor allerlei hand- en spandiensten.

Wil je ons helpen om ook de 8e editie weer tot een geweldig succes te maken ? We heten je graag welkom in ons vrijwilligersteam. 

Afbouw

Ook als de laatste atleet is gefinisht, is er nog heel veel te doen. Alles wat op zaterdag is neergezet, moet weer worden afgebroken en opgeruimd. Samen zorgen we, dat de dagcamping en het parcours er weer spik en span uitzien.

Steek je graag je handen uit de mouwen? Wil je eerst naar de wedstrijd kijken of misschien eerst meedoen en daarna je steentje bijdragen als vrijwilliger?

Laat het ons weten.

We bieden iedere vrijwilliger een bijzondere dag, veelal op een toplocatie op het parcours. Verder een lunchpakket, een attentie en wat ons betreft de eeuwige roem.

Tijdens de triathlon, in de voorbereiding en tijdens de afbouw ben je verzekerd via Triathlon Alphen. Als vanzelfsprekend krijg je als vrijwilliger een vast aanspreekpunt vanuit de organisatie. Zo sta je er niet alleen voor als je vragen hebt of als er zich bijzonderheden voordoen.

Heb je nog vragen of wil je extra informatie over de mogelijkheid als vrijwilliger? Neem dan contact met ons via vrijwilligers@triathlonalphen.nl

Triathlon Alphen in de media

Ben je fotograaf, redacteur bij krant of tijdschift? Laat het ons weten. We kennen de mooiste plekken op het parcours en staan je graag te woord voor vragen.

We zouden het fijn vinden als we je werk kunnen tonen op triathlonalphen.nl

Maatschappelijke Stage?

Moet jij voor school nog een maatschappelijke stage doen? Dit evenement leent zich uitstekend voor een maatschappelijke stage. Meld je nu aan als vrijwilliger en geef bij de opmerkingen aan dat het om een maatschappelijke stage gaat!