zondag 19 september 2021

Park Zegersloot | Alphen a/d Rijn

TRIATHLON ALPHEN

TRIATHLON ALPHEN

Helaas. De 6e editie van de Triathlon Alphen gaat dit jaar niet door. Een beslissing die we met pijn in onze triathlon-harten hebben genomen. Maar na uitvoerig overleg binnen onze organisatie, met de triathlonbond en gemeente kunnen we jammer genoeg niet anders dan ons evenement annuleren.

De belangrijkste reden is, dat de indeling van ons evenemententerrein en het parcours zich onvoldoende lenen om de gezondheid en veiligheid van deelnemers, vrijwilligers en recreatieverkeer binnen de geldende Corona regels te waarborgen.

Daarnaast zou de wedstrijd een heleboel moeten inleveren aan sfeer, gezelligheid en familiegevoel om te kunnen voldoen aan de huidige eisen. Juist bij onze regionale, laagdrempelige triathlon vinden we dit een groot gemis. Zo zou de wedstrijd zonder publiek, muziek en horeca moeten plaatsvinden. Geen gejuich, Geen high-fives. Niet samen op de foto of het delen van mooie wedstrijdervaringen onder het genot van een drankje. Het accent zou liggen op het handhaven van regels en het reguleren van deelnemersstromen. Na een lastig overleg zijn we tot de conclusie gekomen dat dit voor ons als organisatie, maar ook voor al onze deelnemers, niet de voldoening, beleving en enthousiasme kan geven die we graag zouden willen.

We beloven dat we alles op alles zetten om op 19 september 2021 alsnog een volledige, sfeervolle en sportieve 6e editie van Triathlon Alphen te organiseren.

Betrokkenen zijn via mail geïnformeerd. Mocht je geen informatie hebben ontvangen of nog vragen hebben, laat het ons weten via info@triathlonalphen.nl

Triathlon Alphen

de wedstrijd

Op het programma staan een Sprint en een Kwart Triathlon. Deelname aan de Sprint triathlon is mogelijk vanaf 14 jaar. De minimale leeftijd bij de Kwart is 18 jaar.

Deelname is op eigen risico. We hanteren de NTB reglementen. En tijdens het fietsen en hardlopen gelden de wettelijke verkeersregels. 

Business Triathlon

Een Triathlon samen met collega’s?

Schrijf je dan in voor de Business Team Triathlon Alphen. Dé estafetterace speciaal voor bedrijven en organisaties. Je kunt kiezen tussen de Sprint en Kwart Afstand.

NTB Inschrijvingen

inschrijven

Je kunt je inschrijven voor de Triathlon Alphen via de website van de Nederlandse Triathlon Bond.

Door op de knop “inschrijven” te klikken wordt je direct door gelinkt naar de website van de NTB inschrijvingen. De inschrijving sluit 5 dagen voor aanvang van de wedstrijd of eerder als het maximaal aantal deelnemers per serie is bereikt.

Correspondentie omtrent inschrijvingen, wijzigingen en annuleringen graag per email naar inschrijvingen@triathlonalphen.nl

het programma

starttijd

Alle tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De indeling van de startseries en de tijden kunnen nog wijzigen afhankelijk van het aantal deelnemers.

08:00 Wedstrijdsecretariaat open
08:15 Wisselzone open
09:10 Briefing deelnemers Sprint afstand
09:30 Start Sprint Afstand Individueel, Estafette en Business Team Triathlon
10:45 Briefing deelnemers Kwart afstand
11:00 Start Kwart afstand Dames en Estafette
11:10 Start Kwart afstand Heren
11:45 Prijsuitreiking Sprint afstand
14:15 Prijsuitreiking Kwart afstand
14:45 Sluiting wisselzone

de afstanden

Wetsuit verhuur

Doe je mee aan Triathlon Alphen en heb je zelf geen wetsuit?

Huur een wetsuit bij Zwemmen en Zo. Zwemmen en Zo is tijdens de triathlon aanwezig met wetsuit verhuur van de merken Blueseventy, AquaSphere en Arena.

Kosten
De huurkosten bedragen € 35,00. Naast huur betaal je € 100,00 borg en vragen we een kopie van je legitimatiebewijs. De huurkosten kun je pinnen. De borg ontvangen wij graag contant! Lever je na afloop van de triathlon het pak zonder schade in, dan krijg je de borg uiteraard direct terug.

Reserveren
Om er zeker van te zijn dat wij voor jou een wetsuit beschikbaar hebben moet je deze vooraf reserveren door onderstaand formulier volledig in te vullen.

Wij zullen op basis van deze gegevens in onze voorraad kijken of er een passende wetsuit beschikbaar is. Je ontvangt daarna van ons per e-mail een definitieve bevestiging.

Wanneer er geen passende wetsuit meer beschikbaar is, informeren wij je natuurlijk ruim voor de wedstrijd.

Vrijwilligers

Zondag 19 september 2021 is het zover. Triathlon Alphen. 

Voor de 6keer starten ruim 500 tri-atleten op de sprint- en kwartafstand.

Om dit evenement mogelijk te maken is er een groot aantal vrijwilligers nodig. 

Wil je samen met de andere vrijwilligers, het publiek, sponsoren en sporters bijdragen aan een onvergetelijke dag ? Graag !