zondag 20 september 2020

Park Zegersloot | Alphen a/d Rijn

TRIATHLON ALPHEN

TRIATHLON ALPHEN

Als sporter in hart en nieren kan het je bijna niet ontgaan zijn: Per 1 juli zijn sportwedstrijden weer toegestaan en daarbij hoeft geen anderhalve meter afstand meer te worden gehouden.

De NTB werkt momenteel aan een protocol voor het organiseren van triathlons na 1 juli.
Als organisatie van Triathlon Alphen wachten wij dit protocol af. We kijken wat het protocol in de praktijk betekent voor onze 6e editie, die gepland staat op 20 september. Vervolgens leggen we de uitgewerkte plannen voor aan de veiligheidregio en de gemeente.

Uiteraard is het nog niet definitief, maar met de huidige omstandigheden lijkt het erop dat de 6e editie van Triathlon Alphen in 2020 is!

Mochten maatregelen van de overheid, de veiligheidsregio of de gemeente maken dat we de wedstrijd moeten annuleren, dan blijft de eerder gecommuniceerde annuleringsregeling van kracht.
Bij annuleren zullen we € 4 van het inschrijfbedrag inhouden. De rest van het inschrijfbedrag wordt teruggestort.
Maak je gebruik van een daglicentie van de NTB, dan wordt ook het bedrag van de daglicentie ingehouden (€ 8). Dit conform de reglementen van de NTB.

Uiteraard houden we je op de hoogte of de wedstrijd wel of niet doorgaat.
Op onze website staat de laatste update.

Triathlon Alphen

de wedstrijd

Op het programma staan een Sprint en een Kwart Triathlon. Deelname aan de Sprint triathlon is mogelijk vanaf 14 jaar. De minimale leeftijd bij de Kwart is 18 jaar.

Deelname is op eigen risico. We hanteren de NTB reglementen. En tijdens het fietsen en hardlopen gelden de wettelijke verkeersregels. 

Business Triathlon

Een Triathlon samen met collega’s?

Schrijf je dan in voor de Business Team Triathlon Alphen. Dé estafetterace speciaal voor bedrijven en organisaties. Je kunt kiezen tussen de Sprint en Kwart Afstand.

NTB Inschrijvingen

inschrijven

Je kunt je inschrijven voor de Triathlon Alphen via de website van de Nederlandse Triathlon Bond.

Door op de knop “inschrijven” te klikken wordt je direct door gelinkt naar de website van de NTB inschrijvingen. De inschrijving sluit 5 dagen voor aanvang van de wedstrijd of eerder als het maximaal aantal deelnemers per serie is bereikt.

Correspondentie omtrent inschrijvingen, wijzigingen en annuleringen graag per email naar inschrijvingen@triathlonalphen.nl

het programma

starttijd

Alle tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De indeling van de startseries en de tijden kunnen nog wijzigen afhankelijk van het aantal deelnemers.

08:00 Wedstrijdsecretariaat open
08:15 Wisselzone open
09:10 Briefing deelnemers Sprint afstand
09:30 Start Sprint Afstand Individueel, Estafette en Business Team Triathlon
10:45 Briefing deelnemers Kwart afstand
11:00 Start Kwart afstand Dames en Estafette
11:10 Start Kwart afstand Heren
11:45 Prijsuitreiking Sprint afstand
14:15 Prijsuitreiking Kwart afstand
14:45 Sluiting wisselzone

de afstanden

Wetsuit verhuur

Doe je mee aan Triathlon Alphen en heb je zelf geen wetsuit?

Huur een wetsuit bij Zwemmen en Zo. Zwemmen en Zo is tijdens de triathlon aanwezig met wetsuit verhuur van de merken Blueseventy, AquaSphere en Arena.

Kosten
De huurkosten bedragen € 35,00. Naast huur betaal je € 100,00 borg en vragen we een kopie van je legitimatiebewijs. De huurkosten kun je pinnen. De borg ontvangen wij graag contant! Lever je na afloop van de triathlon het pak zonder schade in, dan krijg je de borg uiteraard direct terug.

Reserveren
Om er zeker van te zijn dat wij voor jou een wetsuit beschikbaar hebben moet je deze vooraf reserveren door onderstaand formulier volledig in te vullen.

Wij zullen op basis van deze gegevens in onze voorraad kijken of er een passende wetsuit beschikbaar is. Je ontvangt daarna van ons per e-mail een definitieve bevestiging.

Wanneer er geen passende wetsuit meer beschikbaar is, informeren wij je natuurlijk ruim voor de wedstrijd.

Vrijwilligers

Zondag 20 september is het zover. Triathlon Alphen. 

Voor het 6jaar op rij starten ruim 500 tri-atleten op de sprint- en kwartafstand.

Om dit evenement mogelijk te maken is er een groot aantal vrijwilligers nodig. 

Wil je samen met de andere vrijwilligers, het publiek, sponsoren en sporters bijdragen aan een onvergetelijke dag ? Graag !