Algemeen

Zwemmen
De maximale zwemtijden zijn in het wedstrijdreglement van de NTB geregeld. Onder normale omstandigheden betekent dit voor de Sprint 30 minuten en op de Kwart 1 uur en 10 minuten. Onder afwijkende omstandigheden kan de maximale tijd worden aangepast.
Het reglement en de Wedstrijdleider geven uitsluitsel.

Bij gevaar voor eigen veiligheid en gezondheid kunnen deelnemers, op advies van EHBO-ers of organisatie, van het parcours gehaald worden.

Sprint Fietsen
Voor Triathlon Alphen geldt bij het fietsen een tijdslimiet op de Sprint Afstand. Uit veiligheidsoverwegingen willen we tweerichtingsverkeer op het aanloopstuk van het fietsparcours voorkomen.

Deelnemers aan de Sprint moeten uiterlijk 1 uur en 15 minuten na de start beginnen aan de laatste fietsronde.
Als je na 1 uur en 15 minuten nog aan een nieuwe ronde op het fietsparcours moet beginnen, dan word je via het aanloopstuk teruggestuurd naar de wisselzone.
Je mag in dit geval nog wel meedoen aan het looponderdeel. In de uitslag krijg je NC (limiettijd niet gehaald) als “Result Marker”.

Kwart Fietsen
Deelnemers aan de Kwart moeten uiterlijk 1 uur en 45 minuten na de start beginnen aan de laatste fietsronde.
Moet je na 1 uur en 45 minuten nog aan een nieuwe ronde op het fietsparcours beginnen, dan word je via het aanloopstuk teruggestuurd naar de wisselzone.
Je mag in dit geval nog wel meedoen aan het looponderdeel. In de uitslag krijg je NC (limiettijd niet gehaald) als “Result Marker”.

Kwart Lopen
Ben je na een wedstrijdduur van 3 uur aan de 2e loopronde bezig, dan kun je deze afmaken en wordt de eindtijd in de uitslag opgenomen.
Ben je nog niet aan de 2e loopronde begonnen, dan word je uit de wedstrijd gehaald.