Op zondag 22 september 2019, vindt alweer de 5e editie van de Triathlon Alphen plaats. Op het programma staan een Sprint en een Kwart triathlon.

De deelnemers zullen zwemmen in de Zegerplas, (race)fietsen over de Westkanaalweg, Anslag, Kortsteekterbuurt, Oostkanaalweg, fietspad Nieuwkoopseweg, Treinweg, Ziendeweg, Achtermiddenweg, Lindehovenstraat en Kortsteekterweg en hardlopen rond de Zegerplas.

Dit alles vindt plaats tussen 9:30 en 14:30 uur.

De wegen van het fietsparcours zullen voor doorgaand verkeer worden afgesloten. Aanwonenden kunnen uiteraard wel het parcours betreden en/of verlaten, maar het zou fijn zijn als dit tot een minimum beperkt kan worden. Wij realiseren ons dat dit hinder kan opleveren voor u en daarom willen we u zo goed mogelijk informeren.

De fietsers zullen aan de rechter kant van de weg fietsen in de richting zoals op de onderstaande kaart te zien is. Het fietsparcours is in gebruik tussen 9:40 en 13:30 uur.

In verband met de algehele veiligheid willen wij u vriendelijk het volgende vragen:

  • Auto’s parkeren op eigen woonerf (indien mogelijk) of strak langs de weg
  • Extra aandacht bij in- en uitrijden vanaf eigen woonerf
  • Pas op met oversteken
  • Let op uw snelheid
  • Mocht u tijdens de wedstrijd per auto toch het parcours moeten betreden dan graag het verzoek even voor het wegrijden de dichtstbijzijnde verkeersregelaar te waarschuwen zodat hij/zij u kan adviseren.
  • Rekening houden met de eenrichtingsverkeer gedurende de wedstrijd

Alvast bedankt voor uw medewerking en wij hopen de hinder die u van de wedstrijd ondervindt zoveel mogelijk te minimaliseren. Wij hopen u te verwelkomen langs ons parcours om onze deelnemers aan te moedigen bij hun prestatie.

Tijdens dit evenement is er ook voor de bezoeker genoeg te doen. In het wisselzonegebied, veld bij de T-steiger, staan horecastands van Frietfeest, Le-Cube, Sebastiaan ijs, Smooth Coffee en Santé Jr. Bezoekers kunnen tijdens de kwartafstand instappen bij het Aarkanaal in een sloep van Wester Engh om dichterbij het fietsparcours te komen.