Op zondag 25 september 2022, vindt de 7e editie van Triathlon Alphen plaats. Op het programma staan een Sprint en een Kwart Triathlon.

Parcours en verkeerssituatie

De deelnemers zullen zwemmen in de Zegerplas.

Het parcours van het (race)fietsen gaat over de Westkanaalweg, Anslag, Kortsteekterbuurt, Oostkanaalweg, fietspad Nieuwkoopseweg, Treinweg, Ziendeweg, Achtermiddenweg, Lindehovenstraat en Kortsteekterweg.

Het hardlopen gebeurt rond de Zegerplas.

Dit alles vindt plaats tussen 9:15 en 16:00 uur.

Belangrijk om te weten is, dat de wegen van het fietsparcours voor doorgaand verkeer worden afgesloten. Uiteraard kunt u als aanwonenden het parcours wel betreden en/of verlaten, maar het zou fijn zijn als dit tot een minimum wordt beperkt. Wij realiseren ons dat dit hinder voor u kan opleveren en daarom willen we u zo goed mogelijk informeren.

De fietsers zullen aan de rechter kant van de weg fietsen in de richting, zoals op de onderstaande kaart te zien is. Het fietsparcours is in gebruik tussen 9:25 en circa 15:00 uur.

In verband met de veiligheid willen wij u vriendelijk het volgende vragen:

  • Auto’s parkeren op eigen woonerf (indien mogelijk) of strak langs de weg
  • Extra aandacht bij in- en uitrijden vanaf eigen woonerf
  • Mocht u tijdens de wedstrijd met de auto het parcours moeten betreden, dan vragen we u om voor het wegrijden de dichtstbijzijnde verkeersregelaar te informeren, zodat hij/zij u kan adviseren en overige weggebruikers tijdig kan waarschuwen
  • Pas op met oversteken
  • Matig  uw snelheid
  • Rekening houden met het eenrichtingsverkeer gedurende de wedstrijd

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking. We hopen dat de hinder die u van de wedstrijd ondervindt minimaal is.

Support

Wilt u kennis maken met de Triathlon Sport? Support langs het parcours wordt enorm gewaardeerd. Er zijn meerdere startseries waarbij gezwommen wordt in de Zegerplas. Op de dagcamping wisselen de Tri-atleten van onderdeel. Spectaculair om te zien! Uiteraard zijn er ook op het fietsparcours mooie stekjes om de atleten op hoge snelheden voorbij te zien komen. En niet te vergeten, de loopronde langs de Zegerplas waarna de atleten moe maar voldaan finishen nabij de T-steiger.

 

Relax..

Ook op het wedstrijdterrein kunt u kennismaken met de Triathlonsport. Er zijn stands van onze sponsoren Fietsspecialist van Eijk en van der Hoorn Trisport. Heeft u interesse in de sport, wilt u zelf een uitrusting aanschaffen, uitbreiden of upgraden de specialisten van van Eijk en TriSport staan graag voor u klaar. Uiteraard bent u in een later stadium ook van harte welkom in de winkel. Beide bedrijven zijn gevestigd in Ter Aar.

We hebben dit jaar op verschillende plekken langs het parcours muzikale ondersteuning.

Langs de Zegerplas ten hoogte van de Burgemeester Bruins Slotlaan staan The Young Ones te spelen.

Saxofoonduo Blovi kun je op verschillende plaatsen langs het loopparcours tegen komen.

Uiteraard zorgen we ook voor de innerlijke mens. Voor lekkers als koffie, ijs, friet, snacks en frisdrank kun je terecht bij de kramen van Frietfeest, Sebastiaan ijs, Smooth Coffee en Max.

Kom dus vooral kijken en genieten bij Triathlon Alphen!