Op zondag 19 september 2021, vindt de 6e editie van de Triathlon Alphen plaats. Op het programma staan een Sprint en een Kwart triathlon.

De deelnemers zullen zwemmen in de Zegerplas. Het parcours van het (race)fietsen gaat over de Westkanaalweg, Anslag, Kortsteekterbuurt, Oostkanaalweg, fietspad Nieuwkoopseweg, Treinweg, Ziendeweg, Achtermiddenweg, Lindehovenstraat en Kortsteekterweg. Het hardlopen gebeurt rond de Zegerplas.

Dit alles vindt plaats tussen 9:30 en 14:30 uur.

De wegen van het fietsparcours zullen voor doorgaand verkeer worden afgesloten. Aanwonenden kunnen uiteraard wel het parcours betreden en/of verlaten, maar het zou fijn zijn als dit tot een minimum wordt beperkt. Wij realiseren ons dat dit hinder kan opleveren voor u en daarom willen we u zo goed mogelijk informeren.

De fietsers zullen aan de rechter kant van de weg fietsen in de richting, zoals op de onderstaande kaart te zien is. Het fietsparcours is in gebruik tussen 9:40 en 13:30 uur.

In verband met de algehele veiligheid willen wij u vriendelijk het volgende vragen:

  • Auto’s parkeren op eigen woonerf (indien mogelijk) of strak langs de weg
  • Extra aandacht bij in- en uitrijden vanaf eigen woonerf
  • Pas op met oversteken
  • Let op uw snelheid
  • Mocht u tijdens de wedstrijd toch met de auto het parcours moeten betreden, dan verzoeken we u om voor het wegrijden de dichtstbijzijnde verkeersregelaar te informeren, zodat hij/zij u kan adviseren.
  • Rekening houden met het eenrichtingsverkeer gedurende de wedstrijd

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking. We hopen dat de hinder die u van de wedstrijd ondervindt minimaal is en we zouden het fantastisch vinden als u een kijkje neemt langs ons parcours om de deelnemers aan te moedigen bij hun prestatie.

Tijdens dit evenement is er ook voor de bezoeker genoeg te doen. In het wisselzonegebied, veld bij de T-steiger, staan horecastands van Frietfeest, Le-Cube, Sebastiaan ijs, Smooth Coffee en Santé Jr. Bezoekers kunnen tijdens de kwartafstand instappen bij het Aarkanaal in een sloep van Wester Engh om dichterbij het fietsparcours te komen.