De laatste aanpassingen en mededelingen vind je hier:

  • op dit moment geen aanpassingen

dagindeling zondag
24 september 2023

Starttijden en indeling van startseries zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

07:45 Wedstrijdsecretariaat open Sprint
08:15 Wisselzone open Sprint
09:00 Wedstrijdsecretariaat open Kwart
09:05 Briefing deelnemers Sprint
09:15 Start Sprint Individueel
09:15 Wisselzone open Kwart
10:30 Briefing deelnemers Kwart
10:45 Start Kwart Dames, Estafette en Business Teams
10:55 Start Kwart Heren
11:30 Prijsuitreiking Sprint
12:45 Uiterste check out deelnemers Sprint
12:45 Wisselzone open Junioren jongens & meisjes
13:30 Start Sprint Junioren jongens
13:38 Start Sprint Junioren meisjes
13:50  Wisselzone open Jeugd jongens en meisjes
14:00  Prijsuitreiking Kwart
14:45 Start Jeugd jongens
14:47 Start Jeugd meisjes
15:30 Sluiting wedstrijdsecretariaat
16:00 Prijsuitreiking Jeugd & Junioren, eindwinnaars en verenigingswisselbokaal
16:30  Sluiting wisselzone

afstanden

startnummers

Tijdens de wedstrijd gebruiken we startnummers per serie. Niet alleen handig als je op zoek bent naar je plek in de wisselzone, maar ook tijdens een eindsprint bij de finish.

001 – 200 Sprint Individueel
300 – 630 Kwart Individueel
700 – 725 Kwart Estafette
800 – 830 Kwart Business Teams

Individuele atleten ontvangen 1 startnummer.
Maak je gebruik van een startnummerband, dan draag je het startnummer tijdens het fietsen op de rug en tijdens het lopen aan de voorzijde.
Gebruik je speldjes, speld het nummer op de borst.
Duo’s en Trio’s ontvangen twee startnummers. Eén voor de loper en één voor de fietser. De zwemmer van elk team krijgt het nummer met een stift op de hand geschreven ( zodat je herkenbaar bent als atleet en toegang hebt tot de wisselzone). De fietser draagt het startnummer op de rug, de loper aan de voorzijde.
Loop je in- of uit de wisselzone, zorg dan dat je je startnummer bij je hebt.

wedstrijdterrein

Het wedstrijdterrein van Triathlon Alphen is op dagcamping ‘de Bijlen’.
Een groot grasveld tegenover de Zegerplas, dat zich aan het einde van de straat ‘de Bijlen’ bevindt.

Parkeervrijwilligers zullen vanaf de verschillende parkeerplekken aangeven, hoe je bij het wedstrijdterrein komt.

Op het wedstrijdterrein vind je het wedstrijdsecretariaat, wisselzone en finish.

En verder ….
Er zijn stands van onze sponsoren Fietsspecialist van Eijk en van der Hoorn Trisport. Wil je informatie over de laatste trends, een uitrusting aanschaffen, uitbreiden of upgraden ? De specialisten van van Eijk en TriSport staan graag voor je klaar. Uiteraard ben je in een later stadium ook van harte welkom in de winkel. Beide bedrijven zijn gevestigd in Ter Aar.

We hebben dit jaar op verschillende plekken langs het parcours muzikale ondersteuning.

Langs de Zegerplas ten hoogte van de Burgemeester Bruins Slotlaan staan The Young Ones te spelen.

Saxofoonduo Blovi kun je op verschillende plaatsen langs het loopparcours tegen komen.

Uiteraard zorgen we ook voor de innerlijke mens. Voor lekkers als koffie, ijs, friet, snacks en frisdrank kun je terecht bij de kramen van Frietfeest, Sebastiaan ijs, Smooth Coffee en Max.

Nodig dus vooral veel familie, vrienden, collega’s en buren uit om te komen kijken bij Triathlon Alphen!

Mocht het nodig zijn, ook EHBO vind je op het wedstrijdterrein.

route en parkeren

Route beschrijving

Komend uit Rotterdam (op A12, afslag 11 Gouda) | Gouda / Boskoop:

Na afslag 11 Gouda linksaf slaan naar de Goudse Poort/N452. Sla na 500 meter linksaf om op de Goudse poort/N452 te blijven. Neem na 1,2 km op de rotonde de eerste afslag naar de Henegouwerweg/N207. Volg de N207 richting Alphen aan den Rijn. Na 11,3 km bij de stoplichten linksaf slaan, de brug over (Rijnbrug) richting Zegersloot zuid. Bij 3e stoplichten naar rechts ‘de Bijlen’ op, parkeerterrein ligt aan uw rechterhand. Volg de instructies van de parkeerwachters.

Komend uit Rotterdam (op A12, afslag 12 Reeuwijk) | Utrecht / Bodegraven:

N11 volgen richting Alphen aan den Rijn. Neem afslag 10 Alphen a/d Rijn Oost. Ga bij de stoplichten rechtsaf. Ga bij de tweede stoplichten linksaf de brug over (Rijnbrug) richting Zegersloot zuid. Bij 3e stoplichten naar rechts ‘de Bijlen’ op, parkeerterrein ligt aan uw rechterhand. Volg de instructies van de parkeerwachters.

Komend uit Amsterdam / Leimuiden:

Niet afslag Alphen nemen, maar rechtdoor de N207 volgen (richting Gouda/Utrecht) tot verkeerslicht. Daar rechts richting Alphen. Bij 3e verkeerslicht rechts ‘de Bijlen’ op, parkeerterrein ligt aan uw rechterhand. Volg de instructies van de parkeerwachters.

Komend uit Leiden:

Neem op de N11 afslag 10 Alphen a/d Rijn Oost. Sla rechtsaf naar de N207. Ga bij het derde stoplicht naar links de brug over (Rijnbrug) richting Zegersloot zuid. Bij 3e stoplichten naar rechts ‘de Bijlen’ op, parkeerterrein ligt aan uw rechterhand. Volg de instructies van de parkeerwachters.

Komend uit Den Haag:

Op A4, afslag Alphen N11. Neem afslag 10 Alphen a/d Rijn Oost op de N11. Sla rechtsaf naar de N207. Ga bij het derde stoplicht naar links de brug over (Rijnbrug) richting Zegersloot zuid. Bij 3e stoplichten naar rechts ‘de Bijlen’ op, parkeerterrein ligt aan uw rechterhand. Volg de instructies van de parkeerwachters.

Parkeren

Navigeer voor de juiste locatie naar Bijlen 4 (2406 Alphen aan den Rijn).
Je kunt parkeren langs de Bijlen, of op een van de parkeerplaatsen in het Zegersloot gebied. Volg hierbij de instructies op van de parkeerwachten die bij het oprijden van de Bijlen staan.

We vragen nadrukkelijk om NIET op het parkeerplaatsje voor de Bowling baan te parkeren.

wedstrijdsecretariaat

Aanmelden

Op de wedstrijddag meld je je eerst bij het wedstrijdsecretariaat. Bij het wedstrijdsecretariaat controleren we je aanmelding. Je ontvangt het startnummer, een stickervel met stickers voor op de fiets, helm en tas en een chip.

Ben je aangemeld met een NTB – of andere geldige licentie, houd deze dan bij de hand ter controle ( print of digitaal). Kun je de licentie niet tonen, dan worden de kosten voor een daglicentie in rekening gebracht.
Ben je niet in het bezit van een licentie, dan vragen we een geldig identiteitsbewijs. Voor niet licentiehouders is de eenmalige daglicentie verwerkt in het inschrijfgeld.

Het startbewijs kun je tot 30 minuten voor de start van je serie ophalen.

Het wedstrijdsecretariaat is open van 07.45 tot 16.30 uur.

 

Lost & Found

Gevonden voorwerpen kun je bij het wedstrijdsecretariaat afgeven en/of ophalen.

Ontdek je bij thuiskomst dat je spullen bent verloren of vergeten, informeer ons via info@triathlonalphen.nl Mogelijk is er een match met de spullen, die na de wedstrijd bij ons zijn achter gebleven. Van onze kant proberen wij de eigenaren van de gevonden voorwerpen te achterhalen.

Ook voor vragen, problemen, klachten, complimenten, tips, en gouden ideeën ben je bij het wedstrijdsecretariaat aan het juiste adres.

Wisselzone

Inchecken

Voordat je aansluit om in te checken vragen we je om de stickers op de fiets, helm en tas aan te brengen en je helm op te zetten.
Nadat je fiets en helm gecontroleerd zijn, zet je je spullen op de plek, die correspondeert met je startnummer.

In de wisselzone bewaakt de organisatie de fietsen.

Tassen

Er is deze editie geen aparte zone waar je de tas met niet-wedstrijd-gerelateerde spullen kunt inleveren. Je plaatst alles bij je plek in de wisselzone. Neem dus zo min mogelijk mee en zorg dat de spullen die je tijdens de wedstrijd niet gebruikt zover mogelijk naar achteren staan en geen belemmering vormen voor jezelf of andere atleten.

De wisselzone is alleen toegankelijk voor atleten en vanuit de organisatie zullen vrijwilligers er op toezien dat er geen toegang wordt verleend aan onbevoegden. Maar.. je bent niet de enige atleet. Laat daarom geen waardevolle spullen in je tas zitten.

Wissel T1 & T2

Onder het kopje Parcours vind je de plattegronden met de routing en het volledige parcours van Triathlon Alphen. In de wisselzone en op het parcours wijzen pijlen, banners en vrijwilligers de weg, zodat niets een snelle wissel tussen de onderdelen in de weg staat.

Heb je weinig of geen ervaring met Triathlon lees dan het document “Je eerste Triathlon“. In dit document leggen we stap voor stap uit, waar je als atleet, vooraf en tijdens de wedstrijd, aan moet denken.

Uitchecken

Houd er bij het verlaten van de wisselzone rekening mee, dat er mogelijk nog atleten in de wedstrijd zijn. Zij hebben voorrang.
Houd bij het uitchecken het startnummer bij de hand. We controleren of het startnummer en de sticker op de helm en fiets corresponderen.

Deelnemers aan de Sprint vragen we om de spullen uiterlijk om 12.45 uur uit de wisselzone te halen. Dit deel van de wisselzone zal opnieuw worden gebruikt voor het Jeugd en Junioren Circuit. Voor alle overige atleten geldt dat de wisselzone om 16.30 uur sluit.

Kleedruimte, waterpunt & sanitair

Tijdens Triathlon Alphen is er één omkleedtent beschikbaar, waar je je voor en na de wedstrijd kunt omkleden. De tent staat op het grote grasveld rechts van het wedstrijdterrein. De ruimte is beperkt, dus kleed je bij voorkeur thuis om. We vragen je om de terrasjes op het finishterrein niet als kleedkamer en/of fietsenstalling te gebruiken.

In de wisselzone zijn kranen waar je bidon kan worden bijgevuld. Ook bij het toiletgebouw ter hoogte van de op- en afstapbalk vind je een waterpunt.

Aan de rand van de wisselzone staan chemische toiletten, urinoirs en een handenwasunit. Ook in de wisselzone staan toiletten.
Op het terrein is geen douchegelegenheid.

Aansprakelijkheid

Als organisatie van Triatlon Alphen verwachten we dat je als deelnemer op de op de hoogte bent van de NTB reglementen.

Tijdens de wedstrijd ben je via de NTB verzekerd. Wellicht ten overvloede melden we, dat deelname aan Triathlon Alphen op eigen risico is. Je bent en blijft verkeersdeelnemer. Neem dus geen onnodige risico’s en zet veiligheid en sportiviteit op 1.
Verder aanvaarden we geen enkele aansprakelijkheid m.b.t. zoekgeraakte kleding of schade opgelopen aan fiets en kleding.

duurzaamheid

Triathlon Alphen vindt plaats midden in het ‘Groene Hart’ van Nederland. Wij vinden het erg belangrijk om de natuur in dit mooie gebied groen te houden en de wedstrijd zo duurzaam mogelijk te organiseren. 

badmutsen

Tijdens het zwemonderdeel, in buitenwater, is een badmuts verplicht. Bij Triathlon Alphen zorg je zelf voor een opvallende badmuts.
Mocht je vergeten zijn om een felgekleurde badmuts mee te nemen, dan zijn deze verkrijgbaar bij de kraam van Van der Hoorn TriSport. Je kunt daar pinnen, contant of via een QR-code betalen.

Uiteraard ben je ook voor andere Triathlon accessoires bij Van der Hoorn TriSport aan het juiste adres.

afval

Tijdens Triathlon Alphen vragen we je om het afval bij je te houden en alleen achter te laten in de afvalzones of op je plek in de wisselzone. Er zijn afvalzones op het fiets- en loopparcours. Deze worden met borden langs het parcours aangegeven (zie onderstaande plattegrond). Neem afval dat je in de wisselzone achterlaat mee naar huis of gooi het weg in de afvalbakken. Op het wedstrijdterrein staan een aantal bakken waar je plastic flesjes kunt weggooien. De flesjes worden ingeleverd en de opbrengst van het statiegeld gaat naar een goed doel.   

Tijdens de wedstrijd hebben officials de mogelijkheid om atleten die bewust afval buiten de afvalzones van zich afgooien te diskwalificeren.

medailles

Bij inschrijving vragen we deelnemers of ze na de finish een medaille willen ontvangen. Zo voorkomen we, dat er onnodig medailles worden gemaakt, die vervolgens in de prullenbak verdwijnen. Kies je voor een medaille, dan ontvang je een duurzame medaille gemaakt van aardappelzetmeel. We reiken de medailles direct na de finish uit.

zwemwater

waterkwaliteit

De waterkwaliteit op het zwemparcours, is terug te vinden op de website en app van zwemwater.nl. Meetpunt Zegerplas Zuidoever ligt op het parcours en is het enige juiste meetpunt.

Over de afgelopen jaren wordt aangegeven, dat de waterkwaliteit uitstekend is.

Als organisatie van Triathlon Alphen vinden wij de gezondheid en veiligheid van atleten van groot belang. Daarom laten we een extra meting uitvoeren op de woensdag voor de wedstrijd. Inmiddels is de uitslag binnen. Net als bij eerdere metingen is de waterkwaliteit GOED en kun je veilig zwemmen.

Watertemperatuur

Op de dag van de wedstrijd meten we de watertemperatuur en vermelden deze bij het wedstrijdsecretariaat en de ingang van de wisselzone. De temperatuur gemeten op de wedstrijddag zelf is bepalend of een wetsuit verboden, verplicht dan wel toegestaan is.
( wetsuitgebruik)

briefing

De briefing is 10 minuten voor de start en wordt gehouden op het strandje bij de T-steiger. Zorg dat je op tijd aanwezig bent, zodat je op de hoogte bent van alle laatste wedstrijdinformatie en eventuele bijzonderheden.
Aansluitend op de briefing volgt het startsignaal. Kortom: kom met je volledige zwemuitrusting richting de waterkant.

het parcours

Zwemmen

Het zwemmen vindt plaats in de Zegerplas (buitenwater).

Het is verplicht om een badmuts te dragen. Zorg dat je zelf een eigen felgekleurde badmuts bij je hebt.

We starten vanaf het strand naast de T-steiger. Het parcours is aangegeven met grote boeien. Daarnaast zijn er suppers en boten (EHBO) op het water, die de zwemmers begeleiden. Bij zowel de Sprint als de Kwart afstand wordt één ronde gezwommen. De zwemrichting is met de klok mee ( rechtsom). De zwemexit is op hetzelfde punt als de start.

Voor het dragen van een wetsuit gelden de regels van de Nederlandse Triathlon Bond. De regels onder normale omstandigheden hebben we alvast voor je in een overzichtje gezet. Bijzonderheden staan in het reglement. Ook kan in uitzonderlijke omstandigheden in samenspraak met de  Wedstrijdleider worden afgeweken

Fietsparcours onder voorbehoud van wijzigingen

Fietsen Sprint afstand

De fietsronde is 6,4 km met een aanloopstuk van 1,85 km, dat van en naar de wisselzone wordt gereden. Voor de Sprint afstand worden 3 ronden gereden. De ronden zijn met de klok mee, dus rechtsom.

Fietsen Kwart afstand

De fietsronde voor de Kwart afstand is 13 km met een aanloopstuk van 1,85 km, dat van en naar de wisselzone wordt gereden. De Kwart afstand rijdt 3 ronden, met de klok mee.

Stayeren is niet toegestaan.

Op iedere hoek/kruising van het parcours staat iemand namens de organisatie. Vanuit veiligheidsoogpunt vragen wij vriendelijk doch dringend de aanwijzingen op te volgen.

Het dragen van een wielerhelm is verplicht.

Tijdens de de wedstrijd ben je een verkeersdeelnemer. Houd je dus  aan de geldende verkeersregels. Tijdens de wedstrijd zijn de wegen niet afgesloten, maar wel zo veel mogelijk verkeersluw.

De wegen zijn niet volledig afgesloten voor verkeer. Houd je aan de verkeersregels en volg de aanwijzingen van de organisatie op.

Aanloop naar fietsparcours

Fietsparcours Kwart en Sprint

Fiets-parkoers Sprint op Afstandmeten.nl

Fiets-parkoers Kwart op Afstandmeten.nl

Note: Tevens voor het downloaden van een GPX-bestand van de route

Strafbox

Als een atleet tijdens het fietsen betrapt wordt op stayeren, dan toont de official een blauwe kaart. De atleet moet zich vervolgens melden in de strafbox om een tijdstraf uit te zitten. Op de sprint afstand is de tijdstraf 1 minuut. Op de kwart afstand is dit 2 minuten.
Maak je een kleine overtreding en toont de official een gele kaart, dan zijn de tijdstraffen respectievelijk 10 en 15 seconden.
Je bent zelf verantwoordelijk om je in de strafbox te melden.
De strafbox bevindt zich aan het einde van het fietsparcours, vlak voor de wisselzone. De exacte locatie van de strafbox is aangegeven op de overzichtskaart van het parcours.

Vergeet een atleet zich te melden in de strafbox? Dan wordt de niet-uitgezeten tijdstraf direct omgezet in een diskwalificatie.

Lopen

Het loopparcours is 5 km lang.

  • Deelnemers aan de Sprint afstand lopen 1 ronde
  • Deelnemers aan de Kwart afstand lopen 2 ronden

Er wordt tegen de klok in gelopen. De looproute wordt door vrijwilligers aangegeven. Ook zijn er pijlen en borden die de route duiden.

Op de route is vlak na de wisselzone en na ongeveer 3 kilometer een verzorgingspost met water en sportdrank aanwezig.

Loopparcours

Loop-parkoers op Afstandmeten.nl

Note: Tevens voor het downloaden van een GPX-bestand van de route

Finishzone

Aan het einde van het loopgedeelte sla je rechtsaf richting finish. Publiek moedigt je aan, de speaker noemt je naam. Finishboog en wedstrijdklok zijn in zicht. Vrijwilligers staan klaar met een medaille.
Triathlon Alphen is volbracht.

Na de finish lever je de chip in.

In de uitloopzone kun je even rustig bijkomen, bijpraten met andere atleten en genieten van water, fruit en zoete & hartige versnaperingen.
Net als bij de wisselzone geldt, dat dit deel niet toegankelijk is voor publiek.

Overzicht wisselzone en finish gebied

Wisselzone / Finish gebied – versie 2 (september 2023)

2023-wisselzone-v2

tijdslimieten

Algemeen

Zwemmen
De maximale zwemtijden zijn in het wedstrijdreglement van de NTB geregeld. Onder normale omstandigheden betekent dit voor de Sprint 30 minuten en op de Kwart 1 uur en 10 minuten. Onder afwijkende omstandigheden kan de maximale tijd worden aangepast.
Het reglement en de Wedstrijdleider geven uitsluitsel.

Bij gevaar voor eigen veiligheid en gezondheid kunnen deelnemers, op advies van EHBO-ers of organisatie, van het parcours gehaald worden.

Sprint Fietsen
Voor Triathlon Alphen geldt bij het fietsen een tijdslimiet op de Sprint Afstand. Uit veiligheidsoverwegingen willen we tweerichtingsverkeer op het aanloopstuk van het fietsparcours voorkomen.

Deelnemers aan de Sprint moeten uiterlijk 1 uur en 15 minuten na de start beginnen aan de laatste fietsronde.
Als je na 1 uur en 15 minuten nog aan een nieuwe ronde op het fietsparcours moet beginnen, dan word je via het aanloopstuk teruggestuurd naar de wisselzone.
Je mag in dit geval nog wel meedoen aan het looponderdeel. In de uitslag krijg je NC (limiettijd niet gehaald) als “Result Marker”.

Kwart Fietsen
Deelnemers aan de Kwart moeten uiterlijk 1 uur en 45 minuten na de start beginnen aan de laatste fietsronde.
Moet je na 1 uur en 45 minuten nog aan een nieuwe ronde op het fietsparcours beginnen, dan word je via het aanloopstuk teruggestuurd naar de wisselzone.
Je mag in dit geval nog wel meedoen aan het looponderdeel. In de uitslag krijg je NC (limiettijd niet gehaald) als “Result Marker”.

Kwart Lopen
Ben je na een wedstrijdduur van 3 uur aan de 2e loopronde bezig, dan kun je deze afmaken en wordt de eindtijd in de uitslag opgenomen.
Ben je nog niet aan de 2e loopronde begonnen, dan word je uit de wedstrijd gehaald.

tijdsregistratie

Tijdens Triathlon Alphen verzorgt SQM Timing de tijdsregistratie. Starttijd, tussentijden en eindtijd worden vastgelegd en na afloop van de wedstrijd gepubliceerd. Zodra wij de uitslagen binnen hebben, zetten we deze op onze website. Ook uitslagen van vorige edities zijn onder het kopje Uitslagen terug te vinden.

prijsuitreiking

De prijsuitreiking is op het evenemententerrein en wordt zo snel mogelijk na de finish van een serie gehouden.

prijzen

Triathlon Alphen heeft ere- en geldprijzen voor de eerste drie mannen en vrouwen per afstand.

Voor de Kwart afstand zijn de geldprijzen als volgt:

  • 1e plek  : € 75
  • 2e plek : € 50
  • 3e plek : € 25 

Voor de Sprint afstand gelden bedragen van:

  • 1e plek : € 30
  • 2e plek : € 20
  • 3e plek : € 10

De nummers één per afstand ontvangen bovendien een startbewijs voor de wedstrijd van volgend jaar.

De snelste Alphenaar en Alphense per afstand worden met een ereprijs en een startbewijs voor volgend jaar beloond.

Voor de estafette zijn er voor de eerste drie teams per afstand alleen ereprijzen te verdienen.

Meedoen is belangrijker dan winnen. Een slogan die wij als organisatie van Triathlon Alphen van harte uitdragen. Daarom zijn we enorm blij dat we namens onze sponsor Lidl ook dit jaar wat extra mensen in het zonnetje mogen zetten. Het is de 8e editie van Triathlon Alphen. De 8e man en 8e vrouw per serie ontvangen een gezonde verrassing. Ook mogen we op basis van sportieve prestaties een extra prijs toekennen.

samen sterk

Bij het organiseren van Triathlon Alphen mogen we ieder jaar weer rekenen op een grote groep enthousiastelingen die ons evenement mede mogelijk maken. We brengen ze graag onder jullie aandacht.

vrijwilligers

Een evenement valt en staat met vrijwilligers. Ook deze editie van Triathlon Alphen zijn zij weer in grote getale aanwezig. We vragen je om de instructies van onze vrijwilligers ( herkenbaar aan de gele hessen) op te volgen en hun inzet te waarderen. Immers, zonder hun fantastische bijdrage geen wedstrijd.

sponsoren

Van der Werffgroep, ikwilopslagruimtehuren.nl, Running & Walkingcenter, van der Hoorn Trisport, Bahlmann Sport, Uipkes Houten vloeren, Odijk mannenmode, Gromax, Inzet, Lidl, van der Laan Shortlease, van der Laan Touringcar, Van Eijk, Adal reclame, Blue Bricks en Avifauna. Een prachtige lijst met sponsoren, die ons evenement ondersteunen. Overweeg je zelf om iets te kopen of huren, dan zou het natuurlijk super zijn, dat je dit bij een van de bedrijven doet, die de Triathlon Sport een warm hart toedragen.

Naast onze traditionele sponsoren, organiseren we de Business Team Triathlon. Ook deze bedrijven leveren een fantastische bijdrage aan ons evenement. Allemaal hartelijk dank voor jullie bijdrage !

Heb je zelf een bedrijf en kun je als ( materiaal) sponsor bij toekomstige edities iets voor ons betekenen, dan horen we graag.
Of denk voor volgend jaar eens aan onze Business Team Triathlon! Hierin nemen bedrijven het sportief tegen elkaar op, kun je sporten met je collega’s en support je ook nog eens de organisatie van deze mooie wedstrijd in het Groene Hart.

officials

Tijdens Triathlon Alphen zijn officials van de Nederlandse Triathlon Bond aanwezig om een sportief en veilig verloop van de wedstrijden te waarborgen. Volg tijdens de wedstrijd de mondelinge aanwijzingen van de officials op. Toont de official een gele of blauwe kaart, dan krijg je een tijdstraf.
Een rode kaart betekent diskwalificatie. Bij een rode kaart mag de wedstrijd worden afgemaakt, maar volgt geen einduitslag.

Uitgebreide informatie wat je moet doen als de official een kaart toont, vind je onder “je eerste triathlon”.

Verder lees alles over de gang van zaken rondom de officials, reglementen en tijdstraffen op https://www.triathlonbond.nl/over-ntb/nieuws/tijdstraffen-en-de-penalty-box/

En verder..

Onze speciale dank gaat uit naar de sportfotografen, die ons evenement en daarmee vele herinneringen vastleggen, de Alphense Reddingsbrigade en de Windsurfvereniging Zegerplas die tijdens het zwemonderdeel als begeleiding op het water zijn, het Rode Kruis en de Gemeente Alphen aan den Rijn.

Verder natuurlijk de bedrijven die ieder jaar opnieuw zorgen dat gehuurde en aangeschafte spullen op tijd worden geleverd en een ieder die met z’n diensten klaarstaat om het evenement tot een succes te maken. De starter, speakers, verkeersregelaars, muzikanten, aanbieders op het evenemententerrein, beveiliging en iedereen die we mogelijk vergeten te noemen.

En niet te vergeten jullie atleten en support. We zijn blij dat jullie ook dit jaar weer in zo grote getale bij onze wedstrijd zijn.