het parcours.

Zwemmen

Het zwemmen vindt plaats in de Zegerplas (buitenwater). De start zal plaatsvinden vanaf het strand naast de T-steiger. Voor zowel de Sprint afstand als de Kwart afstand zal er één ronde gezwommen worden. Er zal rechtsom gezwommen worden.

Voor het dragen van een wetsuit gelden de regels van de Nederlandse Triathlon Bond. In de week voor de wedstrijd zullen we u via deze website informeren over de watertemperatuur. U bent verplicht de aan u overhandigde zwemcap te dragen.

Fietsparcours onder voorbehoud van wijzigingen

Fietsen Sprint afstand

De fietsronde is 6,4 km met een aanloop stuk van 1,85 km wat van en naar de wisselzone wordt gereden. Voor de Sprint afstand worden 3 ronden gereden. De ronden worden met de klok mee, dus rechtsom, gereden.

Fietsen Kwart afstand

De fietsronde voor de Kwart afstand is 13 km met een aanloop stuk van 1,85 km wat van en naar de wisselzone wordt gereden. De Kwart afstand rijdt 3 ronden, met de klok mee.

Stayeren is niet toegestaan.

Op iedere hoek/kruising van het parcours staat iemand namens de organisatie. Wij verzoeken u vriendelijk doch dringend voor u bestwil, hun aanwijzingen op te volgen.

Het dragen van een wielerhelm is verplicht.

U bent tijdens de wedstrijd een verkeersdeelnemer, en daarmee verplicht u aan de normale verkeersregels te houden. De wegen zijn niet afgesloten, maar wel zo veel mogelijk verkeersluw.

Houd u aan de normale verkeersregels. De wegen zijn niet volledig afgesloten voor verkeer.

Aanloop naar fietsparcours

Fietsparcours Kwart en Sprint

Fiets-parkoers Sprint op Afstandmeten.nl

Fiets-parkoers Kwart op Afstandmeten.nl

Note: Tevens voor het downloaden van een GPX-bestand van de route

Lopen

De loopronde is 5 km lang.

  • De Sprint afstand loopt 1 ronden,
  • De Kwart afstand loopt 2 ronden.

Er wordt tegen de klok in gelopen. De looproute wordt door vrijwilligers aangegeven.

Op de route is na ongeveer 3 kilometer een verzorgingspost met water en sportdrank aanwezig.

Loopparcours

Loop-parkoers op Afstandmeten.nl

Note: Tevens voor het downloaden van een GPX-bestand van de route

Start- Finish en Wisselzone

De start van het zwemmen is bij de T-steiger van de Zegerplas, gelegen aan ‘de Bijlen’ te Alphen aan den Rijn. Op het terrein bij de T-steiger bevindt zich ook het wedstrijdsecretariaat, de wisselzone en de finish. Er zijn tevens verschillende kraampjes met eten, drinken, zwem- en fietsmateriaal.

Overzicht wisselzone en finish gebied

Wisselzone

De wisselzone is op dagcamping ‘de Bijlen’ gevestigd. Een groot grasveld tegenover de Zegerplas. Dit is aan het einde van de straat ‘de Bijlen’ in Alphen aan den Rijn. De fietsen in de wisselzone zullen door de organisatie bewaakt worden. Uw fiets zal bij binnenkomst in de wisselzone door de jury van de NTB gecontroleerd worden, evenals uw helm.

Na het zwemmen loopt u naar de wisselzone, waar u éérst uw helm opzet en vervolgens uw fiets pakt. Het is verboden om in de wisselzone te fietsen! Bij de uitgang van de wisselzone ligt een balk, hierna mag u pas op uw fiets stappen. Zorg dat het startnummer op de rug gedraaid wordt.

Na het afleggen van het fietsparcours parkeert u uw fiets op dezelfde plek als waar u uw fiets heeft opgehaald en zet u uw helm pas af als de fiets geparkeerd is. Hierna kunt u de wedstrijd vervolgen met het looponderdeel.

De wisselzone sluit om 14.45 uur. U kunt uw fiets alleen ophalen als er geen deelnemers meer aan het wisselen zijn. Alleen op vertoon van een corresponderend startnummer met de sticker op de fiets kunt u uw fiets meenemen.

GEEN tassen in de wisselzone

Het is niet toegestaan (sport)tassen achter te laten in de wisselzone. Bij de wisselzone zijn speciale ruimten gecreëerd voor je tas.
Zorg ervoor dat je tas goed herkenbaar is voor jezelf. 
De tassen-zone is niet bewaakt! Laat daarom geen waardevolle spullen in je tas zitten, de organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor verlies of diefstal.