het parcours

Zwemmen

Het zwemmen vindt plaats in de Zegerplas (buitenwater). We starten vanaf het strand naast de T-steiger. Voor zowel de Sprint als de Kwart afstand wordt er één ronde gezwommen. De zwemrichting is met de klok mee ( rechtsom).

Voor het dragen van een wetsuit gelden de regels van de Nederlandse Triathlon Bond. In de week voor de wedstrijd zullen we u via deze website informeren over de watertemperatuur. Tijdens de wedstrijddag staat de watertemperatuur vermeld bij het wedstrijdsecretariaat en de ingang van de wisselzone. Het dragen van de door Triathlon Alphen verstrekte zwemcap is verplicht.

Fietsparcours onder voorbehoud van wijzigingen

Fietsen Sprint afstand

De fietsronde is 6,4 km met een aanloop stuk van 1,85 km wat van en naar de wisselzone wordt gereden. Voor de Sprint afstand worden 3 ronden gereden. De ronden worden met de klok mee, dus rechtsom, gereden.

Fietsen Kwart afstand

De fietsronde voor de Kwart afstand is 13 km met een aanloop stuk van 1,85 km wat van en naar de wisselzone wordt gereden. De Kwart afstand rijdt 3 ronden, met de klok mee.

Stayeren is niet toegestaan.

Op iedere hoek/kruising van het parcours staat iemand namens de organisatie. Vanuit veiligheidsoogpunt vragen wij vriendelijk doch dringend de aanwijzingen op te volgen.

Het dragen van een wielerhelm is verplicht.

Tijdens de de wedstrijd ben je een verkeersdeelnemer. Houd je dus  aan de geldende verkeersregels. Tijdens de wedstrijd zijn de wegen niet afgesloten, maar wel zo veel mogelijk verkeersluw.

De wegen zijn niet volledig afgesloten voor verkeer. Houd je aan de verkeersregels en volg de aanwijzingen van de organisatie op.

Aanloop naar fietsparcours

Fietsparcours Kwart en Sprint

Fiets-parkoers Sprint op Afstandmeten.nl

Fiets-parkoers Kwart op Afstandmeten.nl

Note: Tevens voor het downloaden van een GPX-bestand van de route

Lopen

Het loopparcours is 5 km lang.

  • Deelnemers aan de Sprint afstand lopen 1 ronde
  • Deelnemers aan de Kwart afstand lopen 2 ronden

Er wordt tegen de klok in gelopen. De looproute wordt door vrijwilligers aangegeven. Ook zijn er pijlen en borden die de route duiden.

Op de route is na ongeveer 3 kilometer een verzorgingspost met water en sportdrank aanwezig.

Loopparcours

Loop-parkoers op Afstandmeten.nl

Note: Tevens voor het downloaden van een GPX-bestand van de route

Start- Finish en Wisselzone

De start van het zwemmen is bij de T-steiger van de Zegerplas, gelegen aan ‘de Bijlen’ te Alphen aan den Rijn. Op het terrein bij de T-steiger bevindt zich ook het wedstrijdsecretariaat, de wisselzone en de finish. Er zal dit jaar een beperkt cateringaanbod zijn.

Overzicht wisselzone en finish gebied

Wisselzone / Finish gebied – versie 2021 –

2021_wisselzone_v6-1-web

Wisselzone

De wisselzone is op dagcamping ‘de Bijlen’ gevestigd. Een groot grasveld tegenover de Zegerplas. Dit is aan het einde van de straat ‘de Bijlen’ in Alphen aan den Rijn. De fietsen in de wisselzone zullen door de organisatie bewaakt worden. Bij binnenkomst in de wisselzone zullen officials van de NTB de fiets en helm van deelnemende atleten controleren.

Na het zwemmen loopt u naar uw plek de wisselzone, waar u éérst uw helm opzet en vervolgens uw fiets pakt. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan! Bij de uitgang van de wisselzone ligt een balk. Na de balk mag u op uw fiets stappen. Zorg dat het startnummer op de rug zit.

Na het afleggen van het fietsparcours parkeert u uw fiets op dezelfde plek als waar u uw fiets heeft opgehaald en zet u uw helm pas af als de fiets geparkeerd is. Hierna kunt u de wedstrijd vervolgen met het looponderdeel.

De wisselzone sluit om 14.45 uur. U kunt uw fiets alleen ophalen als er geen deelnemers meer aan het wisselen zijn. Houd bij het uitchecken het startnummer bij de hand. De organisatie controleert of het startnummer en de sticker op de helm en fiets corresponderen. 

GEEN tassen in de wisselzone

Het is niet toegestaan (sport)tassen achter te laten bij je plek in de wisselzone. Breng deze naar de tassenzone.
Op het stickervel dat je bij het secretariaat ontvangt, zit een sticker voor op de tas. Gebruik deze zodat je tas herkenbaar is. Vanuit de organisatie zal een vrijwilliger toezicht houden op de tassenzone. Maar.. je bent niet de enige atleet. Laat daarom geen waardevolle spullen in je tas zitten, de organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor verlies of diefstal.

Uiteraard zullen we als organisatie vooraf zoveel mogelijk helpen herinneren, dat de tassen in de zone moeten worden gezet.

Tassen die tijdens het zwemmen nog bij de plek staan, worden vanuit de organisatie in de tassenzone gezet.( ook als je loopschoenen, zonnebril of welk ander essentieel item, dat je tijdens de wedstrijd nodig hebt, erin zit).