Business Team Triathlon Alphen

Wat zijn jullie sportieve plannen met de collega’s binnen het bedrijf? Al eens gedacht aan Triathlon? Wereldwijd één van de snelst groeiende sporten?

20 september 2020.

Op een prachtig parcours in de omgeving van Park Zegersloot organiseert Triathlon Club Alphen haar jaarlijkse Triathlon. Speciaal voor bedrijven en organisaties uit de regio is er een estafetterace: Business Team Triathlon Alphen.

De estafetterace bestaat uit 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen: Oftewel de Sprint Triathlon. Daag je collega’s, relaties en misschien wel concurrenten uit en doe mee aan dit onvergetelijk evenement.

Het team

Het team bestaat uit minimaal 1 en maximaal 3 personen. Ieder teamlid neemt één of meerdere onderdelen van de Sprint Triathlon voor zijn rekening. Doe je samen mee, dan mag het team gemengd zijn of volledig uit mannen of vrouwen bestaan. Wel geldt een minimale leeftijd van 14 jaar.

Elk team strijdt onder een teamnaam. Bijvoorbeeld je bedrijfsnaam of een andere ludieke naam. Zorg er voor dat je team goed zichtbaar is met herkenbare teamkleding. En laat je collega’s weten dat je meedoet. Hoe meer enthousiast publiek hoe beter !

Verloop van de dag

Op 20 september staat de race centraal. 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen in het prachtige Park Zegersloot.

Ieder team dat deelneemt aan de Business Team Triathlon Alphen wordt welkom geheten aan de businessbalie van het wedstrijdsecretariaat. Daar ontvangen zij een badmuts, startnummers en één tijdregistratiechip. Bij de wissels tussen de onderdelen geven de leden van het team de chip aan elkaar door. Zo wordt de totaaltijd en de tijden van alle individuele onderdelen geregistreerd.

Vervolgens wordt een teamfoto genomen en de hele wedstrijd nog een keer doorgesproken. Je krijgt de laatste tips en tricks van een ervaren triatleet van Triathlon Club Alphen.

Daarna zetten jullie de fiets op de juiste plaats en dan is het zover. Het startsein klinkt. De zwemmers gaan van start. Wie zal er als eerste uit het water komen? Vol spanning wachten de fietsers in de wisselzone. Snel wisselen en gaan ! Je hebt 20 km de tijd om in te lopen op de andere teams.

Het duurt niet lang voordat de eerste fietser terug is. Opnieuw wisselen. Met nieuwe energie 5 km hardlopen rondom de Zegerplas.

Het publiek wordt enthousiast. De speaker kondigt aan wie er richting de finish sprinten. Zwemmer en fietser zorg dat je klaar staat! Zodra de loper de finish nadert, mogen jullie je aansluiten en samen finishen. Samen genieten van een topprestatie!

Samen genieten van een topprestatie!

Als alle teams gefinisht zijn, worden de winnaars feestelijk gehuldigd. Zo wordt een sportieve dag vol gezelligheid bovendien een uitstekend moment om te netwerken!

Wat krijgen de teamleden

 • Tips en Tricks van een triatleet
 • Een fotograaf maakt van elk team een mooie teamfoto. Deze foto’s worden online ter beschikking gesteld.
 • Alle deelnemers aan Business Team Triathlon Alphen ontvangen een unieke herinnering na de finish
 • Na afloop ontvangen de teamleden verkwikkende sportdrank en wat lekkers, waardoor ze weer op krachten kunt komen
 • Laat na afloop van de wedstrijd je vermoeide spieren masseren en herstel sneller van je net voltooide prestatie!
 • Daglicentie voor deelname aan het evenement
 • Veel gezelligheid en aanmoedigingen tijdens het evenement
 • Fantastische herinneringen voor bij het koffiezetapparaat

Wat krijgt het bedrijf

 • 2 consumptiebonnen
 • De 3 snelste Business Teams worden gehuldigd
 • Een Teamfoto wordt digitaal naar de contactpersoon gestuurd
 • Naamsvermelding door de speaker bij start én finish
 • Publicatie van de uitslagen op triathlonalphen.nl

Inschrijven en inschrijfgeld

Inschrijven is geregeld via de website van de Nederlandse Triathlonbond. Kosten voor deelname bedragen € 100,00 per team. Als er onder de deelnemers niemand lid is van de NTB, dan betaald u € 8,00 extra voor een daglicentie.
Doet uw organisatie met 3 teams of meer mee? Dan maken we graag aangepaste tariefafspraken. Stuur hiervoor een bericht naar businessteams@triathlonalphen.nl
Na inschrijving ontvangt u automatisch een bevestiging van deelname. De laatste wedstrijd details ontvangt u uiterlijk een week voor het evenement.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Business Team Triathlon Alphen dan kunt u ons altijd mailen: businessteams@triathlonalphen.nl